Clubavond


Elke woensdag van september t/m mei houden we onze clubavond in ’t Hakkie, het clubgebouw van speeltuin Hakkelerkamp. Vanaf ca. 19u45 spelen de WDV-leden in een informele en sportieve ambiance tegen elkaar, in wel vier verschillende competities. Je hoeft niet elke woensdag aanwezig te zijn; als je per seizoen ca. 20 keer kunt komen, is dat al voldoende. Ook gastspelers die even de sfeer willen komen proeven zijn van harte welkom. Je kunt altijd wel een 30 minuten-partijtje spelen. Zie ook de pagina Lid worden.

In de onderlinge competitie speelt iedereen één keer per seizoen tegen elkaar, in een lange partij (van 3 a 4 uur). De winnaar van deze competitie wordt gekroond tot clubkampioen van WDV. Tevens is deze competitie een soort kwalificatietoernooi; de hoogst geëindigde spelers – hoeveel precies, dat verschilt per seizoen – plaatsen zich voor WDV 1.

Daarnaast is er de bekercompetitie, ook met lange partijen. Eerst in poules van 4, waarna de besten zich plaatsen voor de knock-outfase. Bij gelijk eindigen en gelijkwaardige remises gaat de speler met de laagste rating door! De uiteindelijke winnaar verkrijgt eeuwige roem en de wisselbeker ‘BijHillen-cup’.

Verder is er de 30 minuten-competitie. Beide spelers krijgen dan een bedenktijd van 25 minuten + 10 seconden per zet. Een partij duurt dan hooguit 1 uur. Met deze korte partijen vullen we de clubavond op als er een oneven aantal spelers is, of er geen lange partijen meer te spelen zijn. Meestal speel je dan twee partijen op een avond.

En ten slotte spelen we om de Wim Bennink-bokaal. Dat is een totaalklassement van de bovengenoemde drie competities; bij elke partij kun je ratingpunten winnen of verliezen. De winnaar van de ratingcompetitie is de speler die gedurende het seizoen de meeste (rating-)progressie heeft gemaakt. Dat kan dus ook heel goed een beginnende dammer zijn.


Stand van zaken Onderlinge competitie