Damseizoen geëindigd met 2 spannende finales

Woensdag 12 juni was de laatste damclubavond van het seizoen met daarbij 2 finalewedstrijden om de beker (BijHillen-cup) en de ratingcompetitie (Wim Bennink-bokaal). Het werd een spannend slot van het seizoen.

BijHillen-cup

In de finale namen de gebroeders Erik en Frank ten Hagen het tegen elkaar op. Gezien zijn hogere rating had titelverdediger Erik het nadeel dat hij bij een gelijkspel minimaal 3 schijven (of 1 schijf en dam) voordeel zou moeten behalen om te winnen. Het werd een spannend gevecht, waarbij beiden onder grote tijdsdruk kwamen te staan. Erik kon het verschil eerst niet maken, maar uiteindelijk leek hij het eindspel gunstiger in te gaan, Frank kon echter net ontsnappen en wist er na 4 uur dammen een gelijkwaardig eindspel van te maken en daarmee de beker te winnen. 

Wim Bennink-bokaal

Voor de ratingcompetitie behaalden titelverdediger Augustin Saouadogo en Thomas Esselink dit seizoen beduidend meer punten dan verwacht op basis van hun rating. Besloten werd om in een onderling duel uit te gaan maken wie er ratingkampioen zou worden. Omdat Augustin bovenaan stond, moest Thomas winnen. Thomas maakte er daarom een complexe partij van, maar liet zich daarbij zelf opsluiten op zijn vleugel. Hij wist hieruit te ontsnappen en kreeg positioneel grip op de partij. Uiteindelijk wist Thomas een damcombinatie te forceren en won daardoor de partij en de Ratingcompetitie. Achteraf bleek damvangst met remisekansen nog mogelijk te zijn geweest.

Onderlinge

Voor de onderlinge competitie speelden Zeeg Jongkoen en Theo Stoverinck nog tegen elkaar. Een remise was zeker nog mogelijk geweest, maar een onoplettendheid bracht Theo de zege.

Buiten de competitie om speelde Henk Sonderen, John Horn en Wim Klaassen een aantal partijen tegen elkaar. Henk won zijn partij. De partijen tussen Wim en John gingen hier net als de week ervoor mooi gelijk op.

De prijzen zijn daarmee het afgelopen seizoen mooi verdeeld: Erik ten Hagen (Clubcompetitie), Henk Sonderen (Toon Tragter sneldamtoernooi), Frank ten Hagen (BijHillen-cup) en Thomas Esselink (Wim Bennink-bokaal). WDV start de woensdag na het volksfeest weer met het nieuwe damseizoen met de simultaan tegen de clubkampioen. Geïnteresseerden zijn daarbij van harte welkom. Meer info: www.damclubwinterswijk.nl.

(De bokalen worden tijdens de ledenvergadering uitgereikt)