Geen bekerfinale voor WDV

In de Gelderse Beker doorgedrongen tot de halve finale. Hierin begon het echte werk met Lunteren als opponent, winnaar van de laatste twee edities. Met de sterkst mogelijke opstelling ging WDV toch met hoge verwachtingen van start.

Erik ten Hagen had lange tijd een gemakkelijke stand, maar moest richting het einde toch goed opletten. Uiteindelijk wist Erik toch vrij overzichtelijk naar een eindspel te spelen dat tot remise leidde.

Henk Sonderen was ondertussen in een lastige stand gekomen door een hangende schijf die niet meer in het spel gebracht kon worden. Onder tijdsdruk kon Henk het vastlopen niet meer ontwijken en moest een schijf- en vervolgens partijverlies toestaan.

Om de achterstand goed te maken probeerde Mark Sanders kansen te creëren. Hoewel er wel wat speelde, kwam het niet echt van duidelijk voordeel. Uiteindelijk was het Mark die in het eindspel de snelle weg naar remise nam.

Hoewel Frits Zegelink zich vanuit een lastige opening in de partij wist te knokken, zag het er hier ook niet meer naar uit dat een gelijkmaker er nog in zat. Na een verkeerde zet kwam Frits zelfs nog in de problemen. Zijn tegenstander kon hierna zelfs verrassend een eindspelwinst nemen, zo werd door één van de omstanders getoond. Dit werd achter het bord gemist waarmee Frits toch een verdiend punt pakte.

Door de 5-3 nederlaag ziet WDV de bekerfinale dus aan zich voorbij gaan. Met het behalen van de halve finale is er toch een kleine beloning aan verbonden met plaatsing voor de landelijke beker van komend jaar.