WDV naar halve finale beker

In de kwartfinale van de Gelderse beker speelde WDV wederom een thuiswedstrijd. Het had het daarmee getroffen, ook omdat Doetinchem niet kon beschikken over enkele sterke spelers.

Toch was het Doetinchem dat op voorsprong kwam. Henk Sonderen speelde op de winst, maar ging daarbij toch iets te ver. Door een kleine combinatie kon Henk schijfverlies niet voorkomen en verloor ook de partij. Gelukkig wist Frank ten Hagen WDV snel weer naast de gasten te brengen. Na een grote afwikkeling kon Frank profiteren van een uitgedunde vleugel en wist een schijf te winnen en daarna de partij geduldig uit te spelen. Vervolgens was Frits Zegelink de aangewezen speler om het verschil te maken, maar de tegenstander hield zich goed staande. In het middenspel wist Frits toch enkele trucs in de stand te brengen. Zijn opponent overzag onder tijdsdruk niet alles meer waardoor Frits toch nog naar winnende dam wist te combineren. Hierna was een punt voldoende voor Erik ten Hagen en zijn partij bleef ook steeds in evenwicht. In het eindspel kreeg Erik door vde tempos aan zijn zijde zelfs voordeel, maar niet voldoende voor een overwinning.

Hiermee won WDV met 5-3 en is als eerste team geplaatst voor de halve finale. Daarin wacht met zekerheid een sterke opponent, namelijk een uitwedstrijd tegen Wageningen of Lunteren.

In de onderlinge deed Thomas Esselink goede zaken. Met een plakker wist hij Erik Oonk in het eindspel te verrassen. Door de overwinning wipte hij over Erik heen in de stand en is gestegen naar een 5e plaats.