WDV bekert verder

In de 1/8 finale van de Gelderse beker werd WDV gekoppeld aan het 3e team van Wageningen. Een op papier gunstige loting aangezien Wageningen niet met de toppers kwam opdagen, maar ook omdat het 4-tal een thuiswedstrijd lootte.

Robert Broekman en zijn tegenstander hielden elkaar in evenwicht en hier werd vroeg op de avond remise overeengekomen.

Vervolgens was het een tijd wachten tot de overige uitslagen. Op het 3e bord was de opdracht voor Erik ten Hagen om voor de winst te gaan. Hoewel wel vroeg voordeel werd behaald, bleeft de tegenstander zich goed verweren. Tegen het eind beging die toch een misrekening waarna Erik schijfwinst en niet veel later de partijwinst kon behalen.

Ook Frank ten Hagen had aanvankelijk een voordelige stand, maar dit verwaterde gedurende de partij. In het middenspel combineerde Frank naar een dam, maar hierbij kon de tegenstander ook met evenveel schijven naar dam. In dit lastige eindspel kwam Frank toch nog in moeilijkheden, maar gelukkig kon alsnog snel remise afgedwongen worden.

Waar voor Frits Zegelink in de laatste partij daardoor remise voldoende was, leek hij op weg naar een positionele overwinning. In het eindspel bleek de tegenstander echter nog verrassend veel verweer te hebben en wist deze nog naar een remise eindspel te ontsnappen. Dit betekende wel het winnende punt voor WDV.

Daarmee werd een krappe 5-3 overwinning geboekt en staat WDV in de kwartfinale. Hoewel de loting nog niet bekend is, wacht gezien de overgebleven teams ongetwijfeld een zware kluif.

Op de clubavond werden door de overige spelers verkorte partijen gespeeld, waarbij veel veel standen op het bord kwamen waar flink gerekend moest worden door de spelers. Een positieve noot was er voor Paul Hageman die goed spel liet zien. Hij verloor weliswaar een partij door tijdsoverschrijving, maar wist ook met goed spel een winstpartij af te dwingen.