Kwartfinales dambeker niet zo spannend als verwacht

Op de damclubavond van woensdag 3 april werden 3 kwartfinales voor de beker gespeeld, één wedstrijd voor de onderlinge en de rest speelde voor de ratingcompetitie

Kwartfinales BijHillen-cup

In de knock-outfase van de beker vinden altijd bijzondere partijen plaats, omdat remise eigenlijk niet mogelijk is aangezien de speler met de lagere rating dan het voordeel heeft. Met de vernieuwde regels wisten Henk en Theo dat ze bij een remise 3 schijven voordeel moesten behalen en Erik zelfs 6. Dit voordeel werd echter niet uitgebuit door de tegenspelers.

Henk Sonderen – Wim Sonderen (2-0). Ondanks het voordeel hield Wim het niet eenvoudig en maakte er een complexe partij van. Het had daarmee spannend kunnen worden, maar toen Wim een combinatie over het hoofd zag was het direct gespeeld.  

Erik ten Hagen – Zeeg Jongkoen (2-0). Erik wist in het begin middenspel schijfwinst af te dwingen. Toen hij daarna een 2e schijfwinst afdwong gaf Zeeg direct op.

Theo Stoverinck – Thomas Esselink (2-0). Thomas hield het ook niet eenvoudig. Later besloot hij een voorpost te nemen, maar deze bleek niet goed te zijn. Hij kwam 2 schijven achter, waarna Theo niet meer in de problemen kwam.

Halve finales: Wim Klaasen/Frank ten Hagen tegen Henk Sonderen en Erik ten Hagen tegen Theo Stoverinck

Onderlinge competitie

Frank ten Hagen – Jan Elgershuizen (2-0). In de eindfase had Jan iets gemakkelijker spel, maar een positioneel mindere zet liet Jan vastlopen, waardoor die één schijf moest offeren, toen het daarna weer vast liep was het gespeeld.

Ratingcompetitie

Robert Broekman – Erik Oonk (0-2). Robert had veel hinder van een opsluiting, toen Erik later middels een 2 om 2 ruil een doorbraak in de stand kon bouwen gaf Robert direct op. Wim Klaassen, Augustin en Joop Messersmid speelde voor de ratingcompetitie versnelde partijen tegen elkaar. Dit ging gelijk op, want allen wonnen 1 partij.

Voor de ratingcompetitie ziet het ernaar uit dat het tussen Thomas en Augustin gaat. Erik Oonk zit ook nog in de race.

Volgende week neemt WDV het in de beker thuis op tegen WSDV Wageningen. Voor de stand van de onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl.