Erik ten Hagen pakt Winterswijkse damtitel

Op de damclubavond van woensdag 17 april werd Erik, na puntverlies van de enig overgebleven concurrent, opnieuw de kampioen van de WDV. Hij pakt daarmee alweer zijn 11e titel. 

Onderlinge

Theo Stoverinck – Henk Sonderen (1-1). Henk wist dat hij geen puntverlies meer mocht toestaan om nog kans te maken op de damtitel, maar had daarbij in Theo een taaie tegenstander. Henk probeerde het nog spannend te maken middels een Ghestem-doorstoot, maar kon geen winst forceren. Ondanks een onderling duel te gaan, is Erik niet meer te achterhalen.

Augustin Saouadogo – Jan Elgershuizen (0-2). Nadat Jan eerst goed wegkwam met een te aanvallende voorpost wist hij de partij later naar zich toe te trekken middels een plakker.

BijHillen-cup

Wim Klaassen – Frank ten Hagen (0-2). In de laatste kwartfinale wist Frank vanuit de kettingstelling middels een kleine combinatie schijfwinst af te dwingen. Dit voordeel bleek, ondanks een dunne bezetting aan één zijde, voldoende voor de winst. Frank neemt het in de volgende ronde op tegen Henk.

Ratingcompetitie en buiten competities om

Wim Sonderen en Robert Broekman speelde een aantal versnelde partij tegen elkaar voor de ratingcompetitie met één gelijkspel en 2 zeges bleek Wim de betere deze avond. Buiten de competities om hield Paul Hageman het lang vol tegen de kersverse kampioen, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen.

Volgende week woensdag komt DUO Doetinchem op bezoek op de clubavond van WDV voor de kwartfinale van de Gelderse dambeker. Voor meer uitslagen en informatie, zie: www.damclubwinterswijk.nl.