WDV verliest in slotronde

De laatste speelronde in de Gelderse Hoofdklasse werd voor in eerst in jaren centraal gespeeld. Hoewel de meeste beslissingen al gevallen waren, was dit een mooi slotakkoord van de competitie. Voor WDV stond er weinig meer op het spel, behalve dat het een plaats zou kunnen stijgen naar de 3e positie. Dat moest wel gebeuren tegen het sterke Harderwijk.

Invaller Robert Broekman hield lang prima stand, maar greep in de eindfase mis en zag zijn remise aanbod veranderen naar een nederlaag.

Mark Sanders probeerde voordeel te halen, maar kon niet doordrukken. Zijn tegenstander hield hierna het overzicht wat leidde naar een gelijkwaardige remise.

Gerard Korten leek op zijn beurt ook gelijkspel te houden, maar door een onachtzaamheid werd na een afruil naar een doorbraak afgewikkeld met winst voor de tegenstander.

Henk Sonderen wist WDV weer terug in de wedstrijd te brengen. Henk had de gehele partij de overhand en wist de strategische velden in handen te krijgen en overspeelde de tegenstander.

Erik ten Hagen ging met een omsingeling voor de winst, maar moest in werkelijkheid in het eindspel zelf op zoek naar een redding wat maar net lukte.

In de laatste partij speelde Frank ten Hagen tegen de sterkste Harderwijker. Hoewel er geen kansen meer kwamen om langzij te komen bij Harderwijk speelde Frank verdienstelijk gelijk.

Door de 7-5 nederlaag mistte WDV de kans om een plaatsje te stijgen. Wel eindigde WDV net als afgelopen jaar met 11 punten uit 9 wedstrijden op een keurige 4e plaats.