WDV 2 sluit goed seizoen af met een overwinning

Op woensdag 13 maart namen de dammers van WDV 2 het in de laatste wedstrijd van de bondscompetitie thuis op tegen DVOIJ uit Terborg. Aangezien DSV Sinderen de dag ervoor al had gewonnen was al duidelijk dat beiden geen kans meer maakten op het kampioenschap, wel kon men onderling uitmaken wie er in de top 3 zou eindigen. 

De start was goed. De tegenstander van Frank ten Hagen maakte een blunder in de opening en gaf direct op (2-0). De stand werd echter snel weer gelijkgetrokken. Thomas Esselink maakte het zichzelf in de opening wellicht iets te ingewikkeld. Toen hij zag dat hij in de problemen kwam kon hij niet meer terug en verloor middels een kleine combinatie (2-2).

Hierna duurde het even en behaalde Joop Messersmid zonder in de problemen te komen een verdienstelijk gelijkspel (3-3). Erik Oonk speelde tegen op papier de sterkste tegenstander en kwam ook niet in de problemen met een gelijkspel tot gevolg (4-4).

Jan Elgershuizen stond ook gelijkwaardig toen zijn tegenstander blunderde. Jan haalde middels een 2 om 2 een doorbraak naar dam en de tegenstander gaf direct op (6-4). Zeeg Jongkoen kwam daarna niet meer in de problemen en behaalde zodoende het winnende punt binnen (7-5).

Een knappe overwinning van WDV 2 tegen een sterk DVOIJ. Met 5 overwinningen en 2 nederlagen eindigt WDV, vooraf niet verwacht, in de top 3 in de Gelderse 1e Klasse.

Voor de onderlinge competitie behaalde Augustin Saouadogo een knap gelijkspel tegen titelkandidaat Henk Sonderen. Toch was het Henk die daarmee opgelucht kon ademhalen, want in het middenspel had Augustin zelfs nog de winst kunnen forceren.

Voor volledige standen, zie: www.damclubwinterswijk.nl.