Wedstrijden voor onderlinge, beker en buiten damcompetitie om

Op de damavond van woensdag 7 februari waren er meer partijen buiten de onderlinge om.

Onderlinge

Joop Messersmid – Wim Sonderen (0-2). Joop deed een ruil terug, maar overzag daarbij dat er voor Wim een winnende damcombinatie in de stand kwam.

Frank ten Hagen – Zeeg Jongkoen (2-0). Met centrumspel tegen flankspel leek het een interessant spel te gaan worden, maar een ruil met doorbraak naar dam voorkwam dit.  

BijHillen-cup

Voor de beker werd er één poule al volledig afgerond en een andere poule gestart.

Robert Broekman – Erik ten Hagen (0-2). Robert moest winnen om door te kunnen gaan, maar kreeg geen cadeautje van Erik. Na schijfwinst werd het foutloos uitgespeeld, waardoor Erik als poulewinnaar naar de knock-outfase gaat.

Henk Sonderen – Gerwin Doornink (2-0). Een kleine combinatie zorgde ervoor dat Gerwin dit maal niet kon verrassen.

Jan Elgershuizen – Thomas Esselink (1-1). De langste en spannendste partij van de avond, met uiteindelijk beiden dam, maar daarbij 4 schijven voor Thomas en 6 voor Jan. Thomas moest er serieus voor gaan zitten, maar deed dit goed. Het overtal bleek net niet genoeg voor winst.

Buiten de competities om namen Paul Hageman en Wim Klaassen het tegen elkaar op. Dit maal bleek Wim de sterkere die gemaakte schijfwinst goed uitbuitte.

Voor de onderlinge blijft Frank nog aansluiting houden met de favorieten. Voor poulefase in de beker gaat bij een gelijke stand de speler met de lagere rating door. Hierdoor is de uitslag voor Thomas gunstiger dan voor Jan, Gerwin kan mogelijk met 2 gelijke spelen door. Voor de volledige tussenstand in de competitie, zie: www.damclubwinterswijk.nl.