Verrassende combinaties en goed positiespel geven de doorslag

Op de damclubavond van woensdag 31 januari gaven verrassende combinaties en goed positiespel de doorslag.

Thomas Esselink – Theo Stoverinck (0-2). In het gevecht om plek 3 plaatste Theo een lokzet. Thomas liep achter een schijf, maar werd verrast door een tegencombinatie. Het schijvenaantal bleef daarbij gelijk, maar Theo had daarna dusdanig positioneel voordeel dat die de partij naar winst kon omzetten.

Wim Sonderen – Robert Broekman (0-2). In een leuke partij had Wim een damcombinatie kunnen nemen met mogelijkheden, maar schatte in dat het niet genoeg zou zijn voor winst, later haalde Robert een verrassende meerslagfinesse uit en de partij was direct uit.

Joop Messersmid – Gerwin Doornink (0-2). In een partij tussen 2 in vorm zijnde spelers leek Gerwin met zijn centrumspel iets het overwicht te hebben. Hij veroverde ook een schijf en ging naar dam. Gerwin moest nog even oppassen, maart trapte niet in een valletje en speelde het zorgvuldig uit tot winst.

Erik ten Hagen – Frank ten Hagen (2-0). In een partij voor de poulefase van de BijHillen-cup kreeg Erik steeds meer de overhand, waarna Frank vast liep. Een kleine damcombinatie maakte het af.

Wim Klaassen – Erik ten Hagen (0-2). Vanwege een oneven aantal nam Erik het voor de ratingcompetitie ook op tegen Wim. Hier spaarde hij zijn tegenstander niet en kwam na een combinatie 2 schijven voor.

Voor de tussenstand in de onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl