Titelstrijd dammen gaat definitief tussen de 2 favorieten

Na de damclubavond van woensdag 28 februari kunnen we er definitief van uitgaan dat de titelstrijd gaat tussen de vooraf 2 grootste titelfavorieten.

Onderlinge

Wim Klaassen – Wim Sonderen (0-2). Nadat een damcombinatie één zet eerder nog niet voordelig was geweest, bleek het er één zet erna nog mogelijk, maar wel winnend.

Zeeg  Jongkoen – Henk Sonderen (0-2). Zeeg hield goed stand tegen Henk, maar nadat er een doorbraakcombinatie ten koste van één schijf volgde werd het overwicht te groot.

Erik ten Hagen – Frank ten Hagen (2-0). Erik behaalde positioneel voordeel, maar de eindfase met secondespel aan beide zijden werd het nog behoorlijk spannend, Erik behield echter het voordeel en sloot met een winnende combinatie af.  

Poulefase BijHillen-cup

Erik Oonk – Theo Stoverinck (0-2). Theo moest winnen tegen Erik om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Lang zag het er prima uit voor Erik, maar na een foutieve ruil terug kwam er een winnende damcombinatie in de stand en was het direct gespeeld.

Ratingcompetitie

Robert Broekman – Thomas Esselink (1-1). In de ratingcompetitie gaat het er om hoeveel de speler op basis van zijn rating meer/minder punten behaald dan vooraf verwacht. Op basis van de uitslagen van dit jaar zou Thomas al 29 ratingpunten gestegen zijn. Robert probeerde dit aantal te verkleinen, maar moest berusten in een gelijkspel, waardoor de voorsprong behouden blijft.

Erik ten Hagen is koploper in de onderlinge, Henk Sonderen volgt op 1 verliespunt, de rest op ruime afstand. Voor de beker ligt alles nog open. Voor de volledige tussenstand in de onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl.