Ruime damzege voor WDV 1

Op vrijdag 9 februari, de voorlaatste ronde in de Gelderse Hoofdklasse, kwamen de dammers uit Laren op bezoek. Gezien de andere uitslagen in de competitie stond vooral de eer op het spel. WDV heeft een goed seizoen en nog een kleine kans om het podium te bereiken en Laren weet dat degradatie niet meer te voorkomen is. 

Op het 1e bord bood de tegenstander van Frits Zegelink goed weerstand, maar een kaatsingszetje bracht Frits de overwinning (2-0).

Frank ten Hagen kon het evenwicht niet doorbreken en besloot een mogelijke Coup Royal in de stand te houden, enkele zetten later bleek dit een succesvolle keuze te zijn geweest (4-0).

Erik ten Hagen behaalde in de opening tijdelijk schijfwinst, maar dit werd blijvend. Dit voordeel speelde hij zorgvuldig uit naar winst (6-0).

Gerard Korten profiteerde van een foutieve afruil en dwong daarna middels een kleine combinatie schijfwinst af. De tegenstander kwam later nog wel op dam, maar het overmacht was inmiddels te groot geworden (8-0).

De tegenstander van Henk Sonderen had een goede aanval op het bord, maar enkele mindere zetten gaven Henk het voordeel. Na schijfwinst te hebben behaald moest Henk er nog wel goed voor zitten, maar de winst werd gehaald (10-0).

Mark Sanders trof de op papier sterkste tegenstander en kwam in een nadelige stand terecht. Hij bleef echter rustig en wist een overmachtseindspel te voorkomen (11-1).

Een verdiende zege, maar de gasten uit Laren hadden zeker wat bordpunten meer verdient. WDV heeft door de zege haar goede prestatie (4e) van vorig seizoen geëvenaard en kan in de slotronde wellicht nog een plaats stijgen. Voor de gedetailleerde uitslagen en volledige tussenstand, zie www.damclubwinterswijk.nl