Poulefase dambeker nadert einde

Op de damclubavond van woensdag 21 februari vielen er weer wat beslissingen in de poulefase van de bekercompetitie. Poule C was al beslist, de rest wordt binnenkort duidelijk.

Poulefase BijHillen-cup

Poule A) Thomas Esselink – Henk Sonderen (0-2). Thomas haalde middels een combinatie dam, maar deze kon direct weer worden afgepakt met gelijke schijvenverdeling. Hierna kreeg Henk steeds meer overwicht. Uiteindelijk wist Henk dankzij een overmacht een winnende vangstelling te bouwen. Henk Plaatst zich hiermee voor de kwartfinale. Jan moet een goed resultaat halen tegen Henk, anders gaan Gerwin of Thomas onderling uitmaken wie er zich plaatst. 

Poule B) Wim Sonderen – Erik Oonk (1-1). Gezien het eerdere gelijkspel tegen Theo die een hogere rating heeft, had Wim voldoende aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Deze taak voerde hij zorgvuldig uit. Door het gelijkspel gaat Wim als nummer 2 door. Erik heeft aan een gelijkspel genoeg tegen Theo.

Poule D) Zeeg Jongkoen – Wim Klaassen (1-1). In een spannende partij kwam Zeeg één schijf voor, maar deze werd later weer afgepakt, waarna een 3 om 1 eindspel ontstond. Wim gaat als poulewinnaar naar de kwartfinale. Zeeg heeft aan een gelijkspel genoeg tegen Augustin om zich te plaatsen.

Onderlinge

Theo Stoverinck – Joop Messersmid (2-0). Met klassiek spel ging de partij gelijk op, totdat Theo een combinatie kon uitvoeren. Joop loerde hierna nog op een verrassende combinatie, maar nadat deze niet meer mogelijk was ga hij op.

Ratingcompetitie en buiten de competities om

De overige spelers speelden versnelde partijen voor de ratingcompetitie, de behaalde punten: Erik ten Hagen 2 uit 1, Frank ten Hagen 3 uit 3, Jan Elgershuizen 2 uit 2, Robert Broekman 1 uit 2. In de ratingcompetitie blijft Thomas op ruime marge de koploper. Erik ten Hagen en Paul Hageman speelden ook nog buiten de competitie tegen elkaar, hier bleek Erik de sterkere die schijfvoordeel steeds verder uitbreidde.

Voor meer informatie, zie: www.damclubwinterswijk.nl.