Boeiende dampartijen

Op de damclubavond van woensdag 14 februari ontstonden op bijna alle borden spannende gevechten.

Onderlinge

Zeeg Jongkoen – Erik ten Hagen (0-2). Zeeg wist het ondanks een ingewikkelde stand lang vol te houden, de druk werd echter te groot waarna Erik middels een combinatie de winst afdwong.

Henk Sonderen – Frank ten Hagen (1-1). De partij werd op het einde pas echt boeiend. Henk behaalde middels een offer en achterlopen positioneel voordeel en dacht toen te kunnen winnen. Frank kon echter net verdedigen en kwam zelf in gunstige positie, maar wist het net niet af te maken.

Thomas Esselink – Wim Klaassen (2-0). Thomas dwong schijfwinst af door te prikken, toen later een damcombinatie volgde was de partij gespeeld.

Robert Broekman – Joop Messersmid (2-0). Het komt niet vaak voor dat beide spelers 1 dam en 12 schijven op het bord hebben staan. Ondanks de complexiteit zag het er gelijkwaardig uit, maar Robert ging beter om met deze ongewone situatie.

Poulefase BijHillen-cup

Theo Stoverinck – Wim Sonderen (1-1). In de opening zag Theo logischerwijs af van een (gelijkwaardige) damcombinatie aangezien die vast kwam te staan, de andere optie gaf Wim echter voordeel. Na schijfwinst af te dwingen wist Wim de partij net niet in winst om te zetten.

Jan Elgershuizen – Gerwin Doornink (1-1). In de andere poule haalde Gerwin voordeel en leek met meerdere dammen in een winnend eindspel te belanden, maar Jan wist toch nog aan een nederlaag te ontsnappen.

Net geen winsten in de beker, maar gezien de lagere ratings geen ongunstige uitslagen voor Wim en Gerwin. Voor de competitie loopt Erik uit op de concurrentie. Voor de volledige tussenstand in de competitie en damfragment van de maand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.