WDV 2 weet weer te verrassen

Op dinsdag 23 januari stond voor de dammers van WDV 2 de lastige uitwedstrijd tegen DEZ Laren 2 op het programma. WDV wist onverwachts met ruime cijfers te winnen.

Ondanks de verwachte tegenstand verliep alles voorspoedig. Joop Messersmid kreeg bij een gelijkwaardige stand opeens de mogelijkheid een 2 om 6 combinatie te nemen, de partij was direct uit (0-2).

Frank ten Hagen was in moeilijkheden gekomen, maar wist dankzij een plakker naar dam te ontsnappen. Wellicht waren er nog kansen om op de winst te spelen, maar gezien de valletjes en gunstige standen op de andere borden bood Frank remise aan, wat werd geaccepteerd (1-3).

Erik Oonk verraste de tegenstander met een combinatie, om daarna met achterlopen één schijf te veroveren. De schijf voorsprong speelde Erik zorgvuldig uit naar winst (1-5).

Thomas Esselink wist ook schijfwinst af te dwingen in zijn partij. In de overgebleven complexe stand wist Thomas het hoofd koel te houden en speelde ook zorgvuldig naar de winst (1-7).

De teamzege was daarmee al binnen, maar de marge werd nog groter. Gerwin Doornink nam met goed spel het centrum in handen. Hij offerde een schijf om naar dam te kunnen en speelde, ondanks beperkte resterende bedenktijd, geduldig uit tot winst (1-9).

Op het 1e bord trof Wim Sonderen de sterkste tegenstander. Mede dankzij enkele verrassende zetten wist hij de tegenstander onder constante tijdnood te jagen. Een spannend (eind)spel ontstond, maar de punten werden uiteindelijk gedeeld (2-10).

Door de ruime zege en de uitslagen bij de andere teams doet WDV 2 weer bovenin mee in de Gelderse 1e klasse en heeft met 1 wedstrijd te gaan zelfs nog een kleine kans om kampioen te worden, maar dan moet alles meezitten. Gedetailleerde uitslagen en tussenstand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.