WDV 2 begint nieuwe jaar slecht

Na DSV Sinderen 1 vorige maand nog verrassend verslagen te hebben, kreeg WDV 2 op 10 januari hekkensluiter DSV Sinderen 2 op bezoek. Dit pakte voor de Winterswijkers geheel verkeerd uit, want nu keerden de dammers uit Sinderen met de kleinst mogelijke overwinning ( 5-7 ) huiswaarts.

Joop Messersmid kon het in zijn partij positioneel niet bolwerken en werd geleidelijk aan in een verloren positie gemanoeuvreerd (0-2). Jan Elgershuizen ging te brutaal in de aanval en moest dit met schijfverlies bekopen. Wat hij ook nog probeerde aan een nederlaag viel niet meer te ontkomen (0-4).

Frank ten Hagen bracht WDV weer terug in de wedstrijd. Eerst veroverde hij een schijf om even later met een slagwisseling de partij te beslissen (2-4). Zeeg Jongkoen tekende vervolgens voor een gelijkwaardige remise (3-5). Thomas Esselink stuurde aan op een gecompliceerde stand met wederzijds een dam en zeven schijven. Beide spelers maakten in het vervolg geen fout met een gelijkspel als gevolg (4-6). Erik Oonk kon geen doorslaggevend voordeel behalen en moest uiteindelijk in een remise berusten (5-7).

Door deze nederlaag valt WDV 2 met nog twee ronden te spelen terug in de middenmoot van de Eerste klasse A van Gelderse Dambond.

Clubavond

Naast de bondscompetitiewedstrijd werd er ook gespeeld voor de clubcompetitie. Hier wist Gerwin Doornink kersvers sneldamkampioen Henk Sonderen knap op remise te houden wat hem een blauwe naam oplevert als bijzondere prestatie. Verder waren er overwinningen van Erik ten Hagen op Theo Stoverinck en Robert Broekman op Paul Hageman.

Wim Klaassen en Augusustin Saoadogo speelden als eersten een poulewedstrijd voor de BijHillen-cup. Hier wist Wim er een winnende 4 om 1 eindspel van te maken. Vorige maand in de onderlinge was Augustin nog de sterkere. Uit deze partij komt nog het fragment van de maand december wat op de WDV-site te zien is.

Voor gedetailleerde uitslagen, fragment van de maand en tussenstanden, zie: www.damclubwinterswijk.nl.