Ontsnappingen tijdens damclubavond

Op de damclubavond van woensdag 17 januari werd er gespeeld voor zowel de onderlinge als beker. Opvallend was dat er bij 3 partijen ontsnappingen waren vanuit penibele standen.

Onderlinge

Augustin Saouadogo – Joop Messersmid (1-1). Augustin had het met een opsluiting positioneel goed voor elkaar. Toen hij daarna schijfwinst afdwong leek de zege zo goed als binnen. Joop wist echter met nog een offer door te breken naar dam en er daarna nog een remise uit te slepen.

Jan Elgershuizen – Erik Oonk (1-1). Jan dwong ook een gezonde schijfwinst af, maar speelde het blijkbaar niet helemaal goed uit, want ook Erik wist nog ten koste van één schijf door te breken en remise te behalen.

Gerwin Doornink – Wim Sonderen (0-2). Wim was positioneel in de problemen gekomen met een voorpost die niet goed te verdedigen was/leek. Gerwin dacht deze ook definitief te kunnen veroveren, maar overzag daar bij een geniepige damcombinatie over het hoofd (die hij op een andere manier wel had gezien).  

Henk Sonderen – Wim Klaassen (2-0). De partij bleef lang gelijk, maar toen Henk via een combinatie één schijf voor kwam was het beslist.

BijHillen-cup

Theo Stoverinck – Paul Hageman (2-0). Theo wist het complex te maken en vanuit daar een winnende combinatie uit te voeren.

Frank ten Hagen – Robert Broekman (2-0). Een ver vooruit gekomen schijf leek nog te verdedigen voor Robert, maar na een onnauwkeurige zet ging deze toch verloren. Middels listige combinaties probeerde Robert er nog wat uit te halen, maar Frank overzag deze en gaat, net als de eerder geplaatste Wim Klaassen, door naar de knock-out fase.

Volgende week een drukke damweek met: uitwedstrijden voor de bondscompetitie voor WDV 1 en 2, op woensdag de wekelijkse clubavond en zaterdag 27 januari staat de halve finale schooldammen van Gelderland op het programma met enkele Winterswijkse scholen. Ook kunnen kinderen op woensdag nog deelnemen aan het dammen via de wintertoer van Actief Winterswijk. Meer uitslagen en standen, zie: www.damclubwinterswijk.nl.