Fragment van de maand (december)

Leuke combinatie / winst…

WDV is van plan iedere maand een fragment van de maand te plaatsen op de site van WDV. Het mooiste is als dit fragment komt uit één van de partijen van de WDV-spelers, maar dat zal lang niet altijd het geval zijn. Het kan ook zijn dat een bepaald onderwerp wordt uitgekozen, zoals de hekstelling, of een bijzonder fragment uit het verleden of een actueel toernooi.

Het damfragment van de maand december komt uit de onderlinge partij Augustin Saouadogo – Wim Klaassen (2-0). Rechtsboven de beginstand met wit aan zet.

Omdat zwart dreigt met 27-32 is het logisch om de stand met 37-32 dicht te zetten. Wit kan hier echter op mooie wijze combineren, wat voor wit precies mooi uitkomt.

Via de volgende link kan je het fragment zelf rustig naspelen: https://toernooibase.kndb.nl/applet/oerterpapplet2.0/get/animatedgif/startstopgif.php?url=animated_17049797396252.gif&wedID=17049797396252

Hieronder wordt het automatisch afgespeeld: