Degelijkheid voldoende voor WDV-1

WDV is het nieuwe jaar begonnen met een thuiswedstrijd tegen de dammers uit Zutphen-Wanrsveld. Ruim halverwege de competitie staat WDV veilig en kan het redelijk vrijuit op jacht naar een goede klassering. Desondanks werd er gedisciplineerd gespeeld met daarbij ook het teambelang in het oog.

In de opening kwam Erik ten Hagen via een damcombinatie een schijf voor en kon deze eenvoudig uitspelen tot winst. Daarmee lag WDV al vroeg op rozen zeker gezien de vrij gelijkwaardige paringen op de overige borden. De schijven vlogen bij Theo Stoverinck van het bord en snel volgde hier een puntendeling. Bij Erik Oonk stonden nog voldoende schijven op het bord, maar een remiseaanbod van de tegenstander bracht Erik aan het twijfelen. Gezien het verloop van de overige partijen nam Erik het aanbod aan.

Gerard Korten had ogenschijnlijk een mooie stand, maar in de praktijk bleek dit toch tegen te vallen. Na een afwikkeling werd de stand dusdanig uitgedund, dat ook hier tot remise werd besloten. Ook Henk Sonderen en zijn tegenstander hielden elkaar in bedwang en kwamen er geen winstkansen. De spannendste partij vond plaats op het hoogste bord bij Mark Sanders. Met het randschijvenspel was onduidelijk bij wie de beste kansen lagen. Toen de tijd ook ging meespelen, leek Mark het voordeel te hebben. Het eindspel wat hieruit kwam, gaf echter niet genoeg kansen en ook hier eindigde de partij dus in gelijkspel. Daarmee werd wel gelijk het winnende punt binnengehaald.

Met deze overwinning heeft WDV zich opgewerkt naar een plek in het linkerrijtje. Gezien het resterende programma zijn er voldoende kansen om dit te consolideren of zelfs de 4e plaats van vorig jaar te evenaren of verbeteren.