Damuitslagen geven niet altijd het juiste beeld weer

Tussen 2 bondscompetitiewedstrijden in was de damclubavond van woensdag 24 januari iets rustiger, maar er werd fanatiek gedamd, waarbij de uitslagen zo anders hadden kunnen uitvallen.

Voor de partij tussen Wim Klaassen en Jan Elgershuizen (0-2) gold dit overigens niet. Nadat Jan snel schijfwinst wist af te dwingen, speelde hij het geduldig uit naar winst. Voor de competitie haalt Jan daarmee, na meerdere gelijke spelen, zijn al veel eerder verdiende zege binnen.

In de partij tussen Zeeg Jongkoen en Robert Broekman (1-1) was elke uitslag mogelijk geweest. Eerst kwam Robert positioneel beter uit en wist zo schijfwinst af te dwingen, Zeeg wist later echter weer op gelijke hoogte te komen. Op het einde zag Robert dat zijn partij richting verlies ging en bood tactisch remise aan wat Zeeg, achteraf met spijt, aannam.

Bij de partij tussen Augustin Saoadogo en Paul Hageman (2-0) waren ook uitslagen mogelijk. Paul kwam sterk voor de dag en kwam gewonnen te staan. Terug ruilen zou een tweede schijfwinst opleveren, maar Paul koos voor damhalen, waarna het richting remise ging. Zuur was dat Paul daarbij door de tijd heen ging. De punten gingen zodoende naar Augustin, maar Paul mag zich gezien het vertoonde spel zeker de morele winnaar noemen.

Henk Sonderen, Erik ten Hagen en Frank ten Hagen speelden onderling versnelde partijen voor de ratingcompetitie. Henk kwam als beste voor de dag met 2 overwinningen, tegen Erik was een gelukkige, Erik en Frank deelden de punten.

Voor de onderlinge verandert er bovenin niets en blijven Henk en Erik de koplopers, voor de ratingcompetitie blijft Thomas Esselink de koploper. Voor de tussenstand in de onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl