WDV heeft geluk aan haar zijde

Na de gehele top al te hebben getroffen, nam WDV het in de 5e ronde op tegen nummer 4 Barneveld. Met nog slechts 3 punten waren punten gewenst om degradatiegevaar af te wenden.

WDV begon goed namens invaller Frank ten Hagen. Na een goede aanvalsopzet combineerde Frank naar een voordelige positie. Voor zijn tegenstander werd het te ingewikkeld om een goede verdediging te vinden, waarna Frank met zijn dam de winst over de streep trok.

Theo Stoverinck probeerde zijn tegenstander op te sluiten. Dat slaagde niet waarmee hij licht nadeel toe moest staan, maar kwam niet in de problemen en remiseerde.

Hierna had WDV over geluk niet te klagen. Frits Zegelink kwam in de problemen, maar zijn tegenstander durfde niet door te zetten. In tijdnood kwam de tegenstander zelf in de problemen waarna Frits naar dam wist door te breken en won.

Ook Erik ten Hagen kwam in een verliezende positie toen zijn tegenstander ten koste van slechts een schijf op dam kwam. Erik wist echter nog een truc in de stand te vlechten. Ook hier ging de tegenstander met tijdgebrek in de fout en combineerde met damafname zelfs naar de winst.

Nadat de teamzege al binnen was, moesten Henk Sonderen en Robert Broekman nog wel aan het werk om een punt te halen. Henk lukte dit vrij probleemloos waarna in een 4-om-4 stand remise werd overeengekomen. Robert hield in het middenspel goed stand, maar ruilde in een dunne stand iets te gretig. Robert wist hierna wel op dam te komen, maar het eindspel won precies voor zijn tegenstander.

Al met al werd het een gelukkige 8-4 overwinning, waar WDV wel belangrijke punten heeft behaald. Met 5 punten uit 5 wedstrijden staat het nu in de middenmoot en met de toppers al getroffen lijkt het al zo goed als veilig gespeeld.