Lastige eindspelen op de laatste damclubavond van 2023

De damclubavond van woensdag 20 december liep nog behoorlijk uit door 2 lastige eindspelen.

Erik ten Hagen – Wim Klaassen (2-0). Erik behaalde een dam die in 1e instantie nog geen kant op kon. Het was echter niet te voorkomen dat Erik deze dam enkele zetten later wist te bevrijden.

Robert Broekman – Frank ten Hagen (0-2). Robert dacht met dichtzetten een combinatie te voorkomen, maar overzag daarbij een andere damcombinatie en stond direct verloren. Opvangen was goed geweest, wat bij het naspelen een interessant eindspel opleverde.

Augustin Saouadogo – Wim Sonderen (0-2). Augustin was op weg naar een verdienstelijk punt, maar overzag een doorbraakcombinatie en kon daarna direct opgeven.

Gerwin Doornink – Zeeg Jongkoen (2-0). Gerwin nam het centrum in het bezit en had Zeeg opgesloten op diens lange vleugel (linkerzijde). Het positionele voordeel resulteerde in doorbraak naar dam en de winst.

Theo Stoverinck – Erik Oonk (1-1). Erik was in een lastige 2 om 4 eindspel beland, maar de schijven waren zo gepositioneerd dat Erik nog net een overmachtseindspel kon voorkomen.

Thomas Esselink – Henk Sonderen (0-2). Thomas wist zijn huid duur te verkopen en in de eindfase had Henk zich al neergelegd bij een gelijkspel, maar in dit toch nog lastige en verraderlijke eindspel ging Thomas alsnog de fout in en kwam daarbij net te kort voor remise.

Henk blijft zonder puntverlies, Erik volgt op 1 verliespunt. Nu volgt een korte dampauze. De 1e clubavond van het jaar, woensdag 3 januari, start WDV traditioneel met het Toon Tragter sneldamtoernooi. Voor de tussenstand in de competitie, zie: www.damclubwinterswijk.nl.