Elgershuizen levert goede prestatie tegen damkampioen

Op de damclubavond van woensdag 13 december leverde Jan Elgershuizen een goede prestatie door titelverdediger Erik ten Hagen op remise te houden.

Jan Elgershuizen – Erik ten Hagen (1-1). Wellicht had er zelfs nog meer ingezeten voor Jan, die in het middenspel op het oog gemakkelijker spel had, maar na drie en half uur spelen was die meer dan tevreden met een gelijkspel.

Joop Messersmid – Erik Oonk (0-2). Joop stond prima, maar zag een 2 om 2 met doorbraak naar dam over het hoofd en gaf direct op.

Augustin Saouadogo – Wim Klaassen (2-0). Augustin had de partij middels een mooie combinatie kunnen afronden, maar koos ervoor om de tegenstander vast te zetten en daarmee schijven te veroveren, waarmee hij de partij naar zich toetrok.  

Ratingcompetitie

Thomas Esselink, Frank ten Hagen en Robert Broekman speelden versnelde partijen tegen elkaar voor de ratingcompetitie. Hier was Frank de sterkste van de dag gevolgd door Thomas, die deze competitie blijft leiden.

 Erik ten Hagen blijft koploper in de Winterswijkse damcompetitie, maar heeft 2 wedstrijden meer gespeeld dan Henk Sonderen die als enige nog zonder puntverlies is. 20 december is de laaste damclubavond van 2023. Voor de tussenstand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.