Damuitslagen 6 december

Op de clubavond van woensdag 6 december vielen er in 6 van de 7 partijen een beslissing plaats.  

John van Laarhoven – Augustin Saouadogo (2-0). Augustin dacht een combinatie te kunnen uithalen, maar na het geven van een schijf bleek het toch niet te kunnen. John speelde het daarna foutloos uit.

Wim Sonderen – Thomas Esselink (1-1). Na een rustige opening werd het toch nog even spannend, maar beiden konden het verschil niet maken.

Henk Sonderen – Joop Messersmid (2-0). Door een opsluiting aan zijn linker kant van het bord (lange vleugel) kreeg Joop minder speelvrijheid. Uiteindelijk wist Henk de partij te winnen middels een damcombinatie.

Erik Oonk – Erik ten Hagen (0-2). Een winst dankzij steeds groter wordende positioneel overwicht. Waar het precies mis is gegaan was niet geheel duidelijk.

Jan Elgershuizen – Theo Stoverinck (0-2). Jan kwam lastig te staan in een spannende partij, maar had vlak voor het einde nog remise kunnen forceren, dit werd echter gemist.

Frank ten Hagen – Gerwin Doornink (2-0). Lang bleef de partij in evenwicht, maar in de eindfase kon een vooruitgeschoven schijf niet meer verdedigd worden. De partij eindigde op leuke wijze in een dubbele oppositie.

Wim Klaassen – Robert Broekman (0-2). In de onderlinge eerder dit jaar werd er nog remise gespeeld, maar voor de ratingcompetitie was de partij snel beslist na een combinatie.

Erik en Henk blijven zonder puntverlies Voor de tussenstand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.