Bijzondere damprestatie WDV 2

Op maandag 18 december wisten de dammers van WDV 2 verrassend te winnen uit tegen titelkandidaat DSV Sinderen dat gemiddeld net iets over de 100 ratingpunten meer had. 

Onverwachte ruime voorsprong

Door 3 zeges tegen op papier veel sterkere tegenstanders kwam WDV op een ruime 0-6 voorsprong.

Zeeg Jongkoen nam het op tegen de nestor van de tegenstander (93), die ondanks zijn leeftijd nog een goed damniveau behaald. Deze partij ging hij echter de fout in waar Zeeg optimaal van profiteerde (0-2).

Frank ten Hagen speelde tegen de op papier sterkste tegenstander, die er een spannende positionele partij van maakten met daarbij tijdsdruk aan beide kanten. Nadat de kruitdampen leken te verdwijnen zag de tegenstander een geniepige damcombinatie over het hoofd en gaf direct op (0-4).

De 3e onverwachte zege kwam van Erik Oonk die door een mindere zet van de tegenstander via een dreiging de partij positioneel naar zich toe wist te trekken (0-6).

Puntje genoeg voor de zege

Op de overige 3 borden was nu een puntje genoeg voor de teamzege, wat er gezien de standen op de borden ook goed uitzag, maar…

Wim Sonderen beging een positionele fout, wat hem een paar zetten later schijfverlies opleverde waardoor een nederlaag niet meer te voorkomen was (2-6).

Ondertussen was Jan Elgerhuizen in het late eindspel ook onverwacht in de problemen gekomen. Na een puike partij zag hij een kleine finesse over het hoofd, waardoor hij in het eindspel net één tempo tekort kwam voor een puntje (4-6).

Gelukkig bleef Joop Messersmid ondanks tijdsdruk koel en speelde zijn partij zorgvuldig naar een gelijkspel. Een knap punt wat het team de overwinning bracht (5-7).  

Voor WDV 2 betekent dit al de 3e minimale 7-5 zege waardoor het nu bovenin meedoet in de Gelderse 1e klasse. Woensdag 10 januari neemt het thuis op tegen het 2e team van Sinderen. Voor gedetailleerde uitslagen en standen, zie: www.damclubwinterswijk.nl.