WDV tobt

In de 3e speelronde moest WDV het opnemen tegen koploper Wageningen, dat net als afgelopen seizoen alle wedstrijden heeft gewonnen. Voor de ambitie van een topklassering was een goed resultaat nodig. Gedurende wedstrijd bleek WDV deze avond echter duidelijk tekort te komen.

 

Frits Zegelink was op zoek naar complicaties, maar de opzet slaagde niet. Frits moest afhaken en vroegtijdig genoegen nemen met remise.

Erik ten Hagen kreeg wel een kansrijke stand, maar was slordig in de afwerking. Erik nam te gretig een schijfwinst, waarna de tegenstander eenvoudig remise kon afdwingen.

Henk Sonderen bracht in het middenspel zichzelf in de problemen met een positioneel mindere zet. Mede hierdoor kwam Henk een schijf achter. Voor zijn tegenstandster, wereldtopper bij de vrouwen, een koud kunstje tot winst om te zetten.

Ook Gerard Korten kwam in de problemen. De tegenstander wist gratis naar dam door te lopen waarna Gerard geen kans meer kreeg op herstel.

Nadat de wedstrijd in Wagenings voordeel werd beslist, konden nog twee remises worden bijgeschreven. Frank ten Hagen speelde een gelijkwaardige partij en waarna meer dan een licht voordelig eindspel er niet in zat.

Mark Sanders schreef ook een punt bij, maar deze kwam wel wat gelukkig tot stand. Na al een schijf achter was gekomen, liet de tegenstander Mark naar dam glippen. Na een lang eindspel bleek dit alsnog voldoende voor remise.

 

Al met al was het een kansloze wedstrijd voor WDV. Door de 8-4 nederlaag is het gezakt naar de middenmoot en lijkt een topklassering er vooralsnog niet in te zitten.