WDV nipt ten onder

Op bezoek bij Huissen wachtte het 1e team wederom een zware wedstrijd in de Gelderse Hoofdklasse. Daarbij moest het ook aantreden met vier invallers, maar toch wist WDV goed weerstand te bieden.

Frank ten Hagen speelde tegen een Huissense grootmeester en waar normaal de tegenstander voor de winst speelt, kwam Frank door een combinatie in de opening een schijf voor en waren de rollen omgedraaid. Toch wist zijn tegenstander later in de partij voldoende compensatie te krijgen voor remise. Een prima resultaat, maar nu toch enigszins teleurstellend.

Zowel Wim als Henk Sonderen hadden een vrij rustige partij en hier werd het evenwicht niet echt verbroken. Robert Broekman liep daarentegen vanaf de opening achter de feiten aan doordat hij na een forcing een schijf verloor. Hij bleeft echter in de partij en waar de tegenstander dacht winst af te dwingen, counterde Rob met een verrassende remisecombinatie.

Vervolgens moest WDV toch buigen. Erik Oonk kwam in het middenspel steeds meer onder druk te staan. Hij wist ten koste van 3 schijven nog wel een dam te halen, maar het overmacht was te groot.

In de laatste partij kon Erik ten Hagen ook geen nederlaag meer voorkomen. Erik kwam zelfs nog goed weg toen hij in het eindspel net op tijd naar dam kon komen voor remise.

Na opnieuw een nederlaag is WDV afgezakt naar het rechterrijtje, vlak voor de degradiestreep. Hierbij wel aangetekend dat de zwaarste tegenstanders al zijn getroffen, maar moet er de komende wedstrijden wel weer punten behaald worden.