WDV 2 heeft de smaak te pakken

De Winterswijkse dammers wisten de overwinning van vorige week in Terborg een goed vervolg te geven door op woensdag 22 november thuis te winnen van DIOS Beltum.

Aangezien een aantal WDV-ers in de landelijke competitie meespeelt met DIOS-Achterhoek en een drietal spelers van Beltum regelmatig bij WDV speelt, hadden beide teams geen geheimen voor elkaar. De opstelling was op papier gelijkwaardig, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Wim Sonderen moest toezien hoe Theo een doorbraakcombinatie nam. Gelukkig wist Wim nog net een vangstelling te bouwen, waardoor er nog een gelijkspel van kon worden gemaakt (1-1).

Jan Elgershuizen had ondertussen dusdanig positioneel voordeel behaald, zodat Robert een schijf moest offeren. Dit voordeel speelde Jan foutloos uit (3-1).

Daarna bouwde Joop Messersmid de voorsprong verder uit, door een fout van de tegenstander af te straffen. 2 Schijven voorsprong bleek ruim voldoende om de winst binnen te halen (5-1).

Frank ten Hagen en Gerard konden het evenwicht niet verbreken en kwamen tot de conclusie dat er niet meer in zat dan een gelijkspel (6-2).

Erik Oonk leek daarna het winnende punt binnen te halen, maar ging na te lang nadenken door de klok (6-4).

Thomas Esselink was weliswaar in een iets nadelig eindspel terecht gekomen, maar wist door op schijvenjacht te gaan een mogelijk overmachtseindspel te voorkomen en haalde daarmee de overwinning binnen (7-5).

Door deze zege doet WDV knap bovenin mee in de Gelderse 1e Klasse. De volgende wedstrijd is op 18 december uit tegen titelfavoriet DSV Sinderen. Voor tussenstanden, zie: www.damclubwinterswijk.nl.