WDV 2 boekt eerste overwinning

Op donderdag 16 november wist WDV 2, uit tegen DVOIJ 2 in Terborg, twee punten uit het vuur te slepen.

Joop Messersmid zette al na een uur spelen het team op het goede spoor door groot voordeel te behalen. Geduldig voerde Joop de partij naar winst. ( 0-2 )

Niet Lang daarna zag Thomas Esselink een 2 om 2 naar dam over het hoofd. Het kostte hem een schijf om de dam te vangen. Thomas probeerde de stand gecompliceerd te maken, maar kwam door een meerslagfinesse een tweede schijf achter. Hierop staakte Thomas de strijd. ( 2-2 )

Erik Oonk had met degelijk spel een gunstige stand gekregen. Middels een combinatie won hij een schijf, waarna zijn tegenstander snel opgaf. ( 2-4 )

Zeeg Jongkoen speelde een solide partij met remise als eindresultaat. ( 3-5 )

Wim Sonderen moest in een 6 om 6 stand een schijfje laten afsnoepen om ook doorbraak naar dam te krijgen. In het eindspel lukte het Wim om af te wikkelen naar een remisestand. ( 4-6 )

Alle ogen waren nu gericht op Jan Elgershuizen. De nestor van het team had in het middenspel een schijf moeten offeren om vastlopen te voorkomen. In wederzijdse tijdnood koos zijn tegenstander niet voor de sterkste voortzetting en dat stelde Jan in staat om via een combinatie eerder op dam te komen. Dat was voldoende om een remise stand op het bord te krijgen en daarmee was de eerste overwinning voor de Winterswijkers een feit. ( 5-7 ).

Woensdag staat voor WDV 2 de derby tegen DIOS Beltrum op het programma. Voor de tussenstand in de 1e Klasse, zie www.damclubwinterswijk.nl.