Damtop blijft goed presteren

In de Winterswijkse damcompetitie blijven de hoogst geplaatsten goed presteren, zo ook op de clubavond van woensdag 29 november.

Erik ten Hagen – Robert Broekman (2-0). Erik maakte de partij interessant met een tijdelijk offer. Hij veroverde deze weer terug en wist de tegenstander later te verrassen met een damcombinatie.

Gerwin Doornink – Thomas Esselink (0-2). Thomas strafte in de opening een foutje af en kwam één schijf voor. Toen hij later extra schijfwinst wist af te dwingen was de partij definitief gespeeld.

Wim Klaassen – Erik Oonk (0-2). Een vroege damcombinatie deed Wim de das om.

Frank ten Hagen – Wim Sonderen (1-1). In een complexe stand wisten beide spelers niet wie er voordeel zou hebben, maar na een 3 om 3 met beiden doorbraak naar dam werd er snel remise overeen gekomen.

Jan Elgershuizen – Zeeg Jongkoen (0-2). Een openingsfout van Jan leverde Zeeg schijfwinst op. Zeeg wist dit voordeel vakkundig uit te spelen naar een winnend eindspel.

John van Laarhoven – Joop Messersmid (0-2). Joop kreeg de overwinning in de schoot geworpen. John dacht een winnende combinatie te kunnen uithalen, echter na het weggeven van een aantal schijven bleek één benodigde schijf voor de combinatie er niet meer te staan.

Na 6 wedstrijden zonder puntverlies is Erik ten Hagen koploper samen met Thomas Esselink die één wedstrijd meer heeft gespeeld. Henk Sonderen (ook nog zonder puntverlies) en Erik Oonk (1 verliespunt) staan ook nog mooi in de buurt. Voor de volledige tussenstand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.