WDV 2 delft onderspit tegen DZW 2

Na enkele jaren niet vertegenwoordigd te zijn geweest in de Eerste Klasse van de Gelderse Dambond bond ging WDV2 afgelopen woensdag de strijd aan met de reserves uit Zutphen/Warnsveld. De wedstrijd werd met 8-4 verloren.

Aan Winterswijkse zijde waren drie nederlagen te noteren. Erik Oonk combineerde naar dam, maar moest deze direct weer inleveren. Met twee schijven achter zag hij van verder spelen af. In het middenspel kwam Thomas Esselink door een slagenwisseling 1 schijf achter. Thomas probeerde nog van alles, maar moest uiteindelijk in een nederlaag berusten. Joop Messersmid kwam halverwege zijn partij in een volkomen symmetrische stelling terecht. Hij had daarbij het nadeel, dat hij steeds al eerste moest zetten. Dat kostte hem ten langen leste een schijf en de partij.

Remises waren er voor Zeeg Jongkoen en Wim Sonderen. Na een positionele strijd stonden Zeeg en zijn tegenstander allebei op doorbraak naar dam. Zij zagen vervolgens van verder spelen af. Wim Sonderen koos er voor om over de linker vleugel van zijn opponent de aanval te zoeken. Deze sloeg net niet genoeg door, zodat de punten moesten worden gedeeld.

De enige winstpartij kwam op naam van Frank ten Hagen. Hij trok vroeg in de partij ten aanval door een voorpost in het centrum te plaatsen. Deze strategie leverde hem uiteindelijk schijfwinst op. Via een overmachtseindspel  voerde hij de partij naar winst.

Op 16 november hoopt WDV2 de eerste punten tegen DVOIJ2 in Terborg binnen te halen.

Onderlinge

Naast de wedstrijd van WDV 2 werd er op de clubavond ook nog 4 wedstrijden voor de onderlinge gespeeld, hier vielen de volgende uitslagen te noteren: John van Laarhoven – Henk Sonderen (0-2), Robert Broekman – Wim Klaassen (1-1), Augustin Saouadogo – Gerwin Doornink (1-1) en Paul Hageman – Theo Stoverinck (0-2).

Voor uitslagen en tussenstanden, zie: www.damclubwinterswijk.nl.