Gelijkspel WDV

In de 2e speelronde ging WDV op bezoek bij Arnhem, vorig jaar als 3e geëindigd in de Gelderse Hoofdklasse. Net als WDV heeft Arnhem de 1e wedstrijd gewonnen en ook erg ruim. Maar doordat Arnhem niet met de sterkst mogelijke opstelling kwam, zouden er kansen moeten liggen.

De wedstrijd begon echter niet goed aangezien Erik Oonk vroeg in een kleine combinatie liep. Hoewel Erik de partij nog lang wist te rekken, bleek twee schijven achterstand te veel van het goede. Met een overtuigende partij wist Mark Sanders in het middenspel een schijfwinst af te dwingen en uiteindelijk met winst WDV weer op gelijke hoogte te zetten.

Frank ten Hagen dacht net als zijn tegenstander tijdens de partij kansen te krijgen. Uiteindelijk verkreeg Frank wel een licht voordelig eindspel, maar niet voldoende voor winstkansen. Gerard Korten probeerde op zijn beurt ook wat af te dwingen. Maar zijn tegenstander wist met degelijk spel de stand gelijk te houden met remise als resultaat.

In de laatste partijen moesten de WDV’ers alle zeilen bijzetten om een nederlaag te voorkomen. Erik ten Hagen kwam tegen de Arnhemse kopman onder druk te staan. Deze wist echter niet de beste voortzetting te vinden en waarna Erik in het eindspel een gelijkspel kon afdwingen. Henk Sonderen was wel lang voortvarend op weg, maar wilde te geforceerd doordrukken. Henk werd gecounterd met een combinatie en moest opeens een weg zien te vinden naar remise. Ook hier werd vermoedelijk de winst gemist door de Arnhem speler waarna Henk naar een gelijkspel kon ontsnappen.

Vooraf werd er wellicht niet voor getekend, maar gezien het wedstrijdverloop mocht WDV blij zijn met een 6-6 gelijkspel. Met 3 punten uit de eerste twee wedstrijden staat het keurig in de subtop. Met een volgende thuiswedstrijd tegen koploper en titelverdediger Wageningen wordt duidelijk of er omhoog of naar beneden gekeken kan worden.