Curieuze zege op damclubavond

Op de damclubavond van woensdag 25 oktober bleek dat het ook wel eens loont de zetten met overtuiging/bluf te spelen.

John van Laarhoven won zijn partij tegen Wim Klaassen namelijk op curieuze wijze. In volle overtuiging gaf John meerdere schijven weg om een damcombinatie uit te halen, dit bleek hij zo overtuigend te doen dat zijn tegenstander ook niet zag dat John eigenlijk een meerslag had moeten nemen met 2 schijven verlies in plaats van een winnende dam.

Thomas Esselink won zijn partij ook op overtuigende wijze tegen Robert Broekman, maar dit dankzij een volledig correct uitgevoerde damcombinatie. Niet veel later zag Robert geen nut meer om verder te spelen.

Erik ten Hagen wist tegen Joop Messersmid dankzij goed positioneel spel schijfwinst af te dwingen en daarmee de partij naar zich toe te trekken.

Frank ten Hagen kwam met een schijf op het kerkhofveld positioneel in de problemen tegen Erik Oonk, maar wist middels een hielslagje nog een gelijkspel te behalen.

Jan Elgershuizen en Gewin Doornink hadden de verdediging goed op orde en moesten de punten delen. Voor Gerwin is dit alweer zijn 4e gelijkspel.

Schooldamtraining

Volgende wederom een reguliere damweek zonder bondscompetitiewedstrijden. Verder is er voor de deelnemers van het schooldamtoernooi van 15 november mogelijk om op 1 en 8 november te oefenen voor dit toernooi. Meer informatie en tussenstanden, zie: www.damclubwinterswijk.nl.