Alle dammers van start gegaan in damcompetitie

Na de clubavond van 4 oktober hebben alle deelnemers hun 1e wedstrijd (of meer) erop zitten voor de Winterswijkse damcompetitie.

Erik Oonk had vanwege verhinderingen nog niet kunnen spelen, maar begon scherp en haalde een damcombinatie uit waardoor hij zijn partij won tegen Augustin Saouadogo (2-0).

Teruggekeerd van vakantie begon Joop Messersmid ook scherp. Hij wist positioneel voordeel te behalen tegen Jan Elgershuizen, maar kon dit helaas net niet omzetten in winst (1-1)

John van Laarhoven en Thomas Esselink hadden beiden al 2 punten uit 2 wedstrijden behaald, maar bleven niet gelijk staan. Dankzij een vroege damcombinatie won Thomas de partij (0-2).

Frank ten Hagen en Theo Stoverinck hadden ook hun 1e partij al gespeeld. Na een gelijk opgaande start, waar Theo iets gemakkelijker leek te staan, kreeg Frank opeens kansen, nadat Theo niet voor de beste verdediging koos. Het werd een overmachtseindspel wat resulteerde in een zeldzame nederlaag voor Theo (2-0).

Voor meer informatie zie de site van WDV. Hier volg ook het fragment van de maand september. Een fraaie lokzet uit de onderlinge van vorige week., zie: www.damclubwinterswijk.nl.