Winterswijkse damcompetitie weer van start gegaan

Op woensdagavond 20 september is de Winterswijkse damcompetitie weer van start gegaan. Hier zullen 16 deelnemers het eenmaal tegen elkaar gaan opnemen. 

Niet iedereen begon het seizoen even scherp, zo konden: Thomas, John en Zeeg al vroeg winnende damcombinaties uithalen in hun partijen. Ze moesten nog wel oppassen, maar speelden het foutloos uit naar winst.

Winnende damcombinaties waren er ook voor Henk en Wim, maar ze moesten het wel iets meer afdwingen. Henk forceerde dit door goed positiespel, Wim profiteerde van een foutief achterlopen van zijn tegenstander.

In de langste partij van de avond geen damcombinaties, maar een positionele strijdt met wisselende kansen. Beiden sloegen gedurende de partij een remiseaanbod af, maar na meer dan 3 uur spelen met beiden die richting dam gingen kwam men alsnog een puntendeling overeen.

De uitslagen: Paul Hageman – John van Laarhoven (0-2), Thomas Esselink – Augustin Saouadogo (2-0), Zeeg Jongkoen – Wim Klaassen (2-0), Robert Broekman – Henk Sonderen (0-2), Jan Elgershuizen – Wim Sonderen (0-2) en Gerwin Doornink – Theo Stoverinck (1-1).

Volgende week woensdag weer en clubavond. Vrijdag zal WDV 1 ook de bondscompetitie starten met een thuiswedstrijd tegen Lunteren 1. Meer informatie: www.damclubwinterswijk.nl.