Invallers maken verschil bij WDV

De Gelderse Hoofdklasse is weer van start gegaan, waarbij de dammers van WDV begonnen met een thuiswedstrijd tegen Lunteren. Met beide twee invallers beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Invaller Erik Oonk probeerde in het middenspel met een slagenwisseling schijven te veroveren. Hoewel optisch een goede stond overbleef, was het schijvenaantal nog wel gelijk. De tegenstander dacht echter hetzelfde, vergat de schijven te tellen en gaf direct op. Frits Zegelink stond gedurende de partij onder druk tegen de kopman van Lunteren. Toen Frits dacht de stand enigszins onder controle leek te krijgen, werd hij verrast door een offer. Frits stond direct verloren waarmee Lunteren weer op gelijke hoogte kwam.

Hierna volgden enkele remises. In de partijen van Henk Sonderen en Erik ten Hagen was wel een en ander uit te rekenen, maar beide resulteerden in een gelijkwaardige remise. Gerard Korten moest wel alle zeilen bij zetten, maar in het eindspel wist hij de veilige haven te bereiken door in een 3-om-1 stand de damlijn te bereiken. Hierna waren alle ogen gericht op de laatste partij van invaller Frank ten Hagen. Onder tijdsdruk wist Frank zijn voordelige stand uit te breiden. Het lukte zijn tegenstander niet meer de beste verdediging te vinden, waarna een dammeneindspel ontstond met 2 schijven meer. Frank moest op blijven letten, maar met geduldig spel wist hij het overmachtseindspel te winnen en bezorgde daarmee het team een 7-5 winst.

Door de twee overwinningen werd het belang van de invallers nog maar eens benadrukt en kan WDV na de 4e plaats van vorig jaar weer hopen op een goed eindresultaat. De volgende wedstrijd wacht daarbij een belangrijke wedstrijd op bezoek bij Arnhem.