Clubkampioen scoort 100% bij damsimultaan!

Op woensdag 6 september, de 2e clubavond van het nieuwe damseizoen, nam clubkampioen Erik ten Hagen het in een simultaan op tegen de WDV-leden. Opmerkelijk genoeg wist hij al zijn 12 partijen te winnen!

De WDV-leden hoopten te kunnen profiteren van het feit dat de clubkampioen zich niet kon focussen op één partij. Foutjes werden er dan ook gemaakt door Erik, maar die werden uiteindelijk niet goed afgestraft. Hoewel de meeste leden het lang goed volhielden, kwamen de beste kansen op een goed resultaat voor Wim Sonderen en Gerwin Doornink.

Wim kwam positioneel sterk te staan en dacht het middels een forcing te kunnen afmaken, maar overzag daarbij een plakker en kwam direct in een verloren eindspel terecht. Gerwin bleef na meer dan 3 en half uur spelen als laatste over met de remise binnen handbereik, maar liet het puntje toch glippen dankzij een valletje op de tric-traclijn.

Daardoor bleven Wim Klaassen, Theo Stoverinck, Robert Broekman, Frank ten Hagen, Agustin Saouadogo, John van Laarhoven, Erik Oonk, gastspeler Peter Konink, Zeeg Jongkoen, Jan Elgershuizen, Wim Sonderen en Gerwin Doornink allemaal met lege handen achter.

Volgende week heeft WDV haar ledenvergadering waarna op woensdag 20 september de Winterswijks competitie weer van start gaat. Nieuwe dammers van elk niveau zijn daarbij altijd welkom. Voor meer (contact) informatie zie de site van WDV: www.damclubwinterswijk.nl.