Titelverdediger geeft damtitel uit handen op laatste clubavond

De laatste clubavond van dit damseizoen beloofde een spannende te gaan worden met de beslissende wedstrijden om de onderlinge competitie en ratingcompetitie. Helaas viel de spanning voor de onderlinge al snel weg.

Onderlinge competitie

Koploper Henk Sonderen had in zijn laatste wedstrijd tegen concurrent Erik ten Hagen voldoende aan een remise om zijn titel te verdedigen, maar blunderde vroeg in de partij en kwam 1 schijf achter. Hierna probeerde Henk het nog wel lastig te maken, maar Erik maakte positioneel geen fouten meer en won hiermee alweer zijn 10e Winterswijkse damtitel!    

Ratingcompetitie

Voor de ratingcompetitie werd het een stuk spannender.

Koploper Augutin Saouadogo had hier voldoende aan een remise tegen Frank ten Hagen om de titel te pakken en had dit via een kleine combinatie ook kunnen afdwingen, maar liet dit na. Hierna bleef remise nog steeds mogelijk, maar liet hij Frank naar winst ontsnappen in het eindspel. 

Bij winst zou Thomas Esselink nu de ratingcompetitie winnen. Ondertussen had Thomas tegen Jan Elgershuizen een doorbraak gerealiseerd, maar had het probleem dat Jan vangstellingen klaar had staan, zodat direct dam halen niet mogelijk was. Thomas zocht lang naar de winst, maar moest uiteindelijk berusten in remise. Hierdoor had Augustin alsnog de grootste ratingstijging van alle WDV-ers dit seizoen en won daarmee de ratingcompetitie.  

In de andere partijen voor de ratingcompetitie was Robert Broekman te sterk voor Wim Klaassen. Frank, die 2 partijen tegelijk speelde deze avond, kon evenals zijn tegenstander Erik Oonk geen verschil maken en deelden de punten in hun partij.

Op zaterdag 17 juni gaat WDV met een 4-tal nog de strijd aan met de sterkste damteams van het land om de KNDB-beker. Daarna is er een dampauze. De 1e clubavond van het damseizoen gaat de 1e woensdag na het volksfeest, woensdag 30 augustus, weer van start met de simultaan tegen de clubkampioen.