Theo Stoverinck en Erik ten Hagen naar finale dambeker

Op de damclubavond van woensdagavond 3 mei hebben Theo Stoverinck en Erik ten Hagen zich verdiend weten te plaatsen voor de finale om de BijHillen-cup, dit ondanks dat ze vanwege hun hogere rating minimaal één schijf voor moesten zien te eindigen.

In een spannende partij hield Wim Sonderen lang goed stand tegen Erik ten Hagen, maar moest uiteindelijk een combinatie met damgeven toelaten en kon een nederlaag niet meer voorkomen.

Theo Stoverinck moest tegen Frank ten Hagen op zoek naar het schijfvoordeel en was goed op weg. De partij zou in een normale partij al lang in remise zijn geëindigd, maar Frank moest het schijfverlies ongedaan zien te maken om uitschakeling te voorkomen. Zo’n variant heeft er mogelijk ingezeten, maar Frank koos voor een andere variant en feliciteerde Theo laat op de avond met de finaleplaats.

Gezien hun gespeelde wedstrijden de terechte finalisten. Met het voordeel voor Theo, gezien zijn lagere rating, beloofd het een spannende finale te gaan worden.

Ratingcompetitie

Voor de ratingcompetitie werden er meerdere (en vanwege het oneven aantal ook versnelde) partijen gespeeld, de uitslagen: Paul Hageman – Robert Broekman (0-2), Wim Klaassen – Erik Oonk (0-2), Henk Sonderen – Jan Elgershuizen (2-0), Henk Sonderen – Augustin Saouadogo (2-0), Augustin  Saouadogo – Jan Elgershuizen (2-0). In de deze competitie blijft Thomas Esselink bovenaan staan.