Spanning volledig terug in ratingcompetitie

Op de damclubavond van woensdag 17 mei werd er, anders dan gepland, enkel gespeeld voor de ratingcompetitie. Door de uitslagen is de spanning hier helemaal terug.

De stand van de ratingcompetitie wordt bepaald aan de hand van het verschil tussen het werkelijk behaalde punten en de vooraf verwachte score tegen de tegenstanders. 

Koploper Thomas Esselink is dit jaar goed bezig en had al 3,7 punten meer binnengehaald dan vooraf verwacht. Tegen Frank ten Hagen was hij dicht bij een remise een daarmee dicht bij een kleine stijging, maar blunderde op het eind en gaf direct op. Achteraf bleek de opgave te vroeg te zijn, omdat er nog een remisemogelijkheid in bleek te zitten.

Erik ten Hagen staat ondanks zijn hoge rating ook op een flinke plusscore en dwong Wim Sonderen middels diverse dreigingen naar de randen en realiseerde daarmee doorbraak naar dam af en won de partij.

Augustin Saoudaogo is ook nog een goede kanshebber, maar gaf Erik Oonk de (schijf)winst cadeau, die daarna geen fout meer maakte.

Jan Elgershuizen wees in 1e instantie een remiseaanbod van Robert Broekman af, maar kon het verschil niet maken en nam enkele zetten later alsnog genoegen met een remise.

Paul Hageman zette zijn goede puntenreeks van de laatste weken voort en boekte zelfs een overwinning tegen Wim Klaassen. Middels een combinatie leek Paul de winst al binnen te hebben, maar liet Wim terug komen in de partij. In het zicht van de remisehaven liep Wim nog in een valletje.

Door de nederlaag zakt Thomas één plaats en staat hij 0,02 punt achter op Erik ten Hagen. Augustin staat een vol punt achter, maar heeft nog goede kansen om te stijgen gezien zijn lagere rating. Volgende week staat de uitgestelde bekerfinale op het programma en op de laatste clubavond van het jaar de beslissing om het kampioenschap van Winterswijk.