Winterswijkse sneldammers net (niet) naar het NK

Op zaterdag 29 april namen de Winterswijkers Erik ten Hagen, Frank ten Hagen en Gerrit Klompenhouwer deel aan het Gelders kampioenschap Sneldammen in Harderwijk en kwamen goed voor de dag.

Om zich te plaatsen voor het NK moesten ze bij de beste 4 zien te eindigen in hun ratingklasse. Bijzonder dit jaar was dat alle klassen het in één groep tegen elkaar opnamen met behulp van het Zwitsers systeem. Na 10 speelronden met een bedenktijd van 5 minuten + 5 seconden per gespeelde zet zou duidelijk worden wie zich zouden plaatsen.

A-Klasse (Rating boven 1100)

Erik had een wat mindere start met onnodige fouten en moest in de achtervolging. Dit lukte na de pauze goed en eindigde gedeeld 4e. Zijn slechte start deed hem echter alsnog de das om, omdat hij daardoor op basis van weerstandspunten 5e werd.  

B-Klasse (Rating van 900 tot 1100)

Frank zat wel aan de goede kant van de medaille. Na 8 punten uit 6 wedstrijden zag het er goed uit, maar door 2 nederlagen na de pauze slonken de kansen. 2 Zeges, waarvan de laatste gelukkig, brachten hem echter alsnog naar de 2e plaats.

C-Klasse (Rating tot 900)

Gerrit behoort altijd tot de favorieten om zich te plaatsen voor het NK en leek dat dit maal ook waar te maken met 7 punten uit 6 wedstrijden. Na de pauze ging de klad er echter in en haalde hij nog maar 2 punten. Een kampioenschap werd het daardoor niet, maar wel een keurige 3 plaats.

Frank en Gerrit mogen nu 10 juni deelnemen aan het NK in Utrecht. De volledige eindstand en uitslagen zullen later terug te vinden zijn op: www.geldersedambond.nl.