Theo Stoverinck knap naar halve finale dambeker

Op de damclubavond van woensdag 26 april hield Theo Stoverinck knap stand tegen de 2e geplaatste Henk Sonderen en wist zich zodoende te plaatsen voor de 1/2e finale om de BijHillen-cup.

Remises gelden niet in de beker, dus moest Henk Sonderen gezien zijn hogere rating minimaal 1 schijf voordeel zien te behalen tegen Theo Stoverinck. Henk koos voor omsingeling, maar dit pakte niet uit zoals gewenst, Theo kwam niet echt in de problemen en wikkelde de partij uiteindelijk af naar een gelijkwaardig eindspel.  

Ratingcompetitie

Voor de ratingcompetitie kwam koploper Thomas Esselink snel 1 schijf voor, nadat Jan Elgershuizen een combinatie over het hoofd had gezien.  Jan verdedigde zich daarna echter kranig en wist er nog een remise uit te slepen.

Paul Hageman kwam tegen Wim Klaassen ook snel 1 schijf voor en haalde iets later ook nog een leuke damcombinatie uit. De winst leek binnen, maar Paul liet Wim ontsnappen die zelfs het eindspel nog voor de winst ging spelen. De spanning liep nog hoog op, maar de punten werden uiteindelijk gedeeld.  

Wim Sonderen dwong schijfwinst af tegen Augustin Saoudaogo door diens schijven aan te vallen. Wim moest vervolgens nog wel oppassen voor kleine combinaties, maar wist zijn partij te winnen.

Robert Broekman en Frank ten Hagen leek vlak voor het einde nog in remise te gaan eindigen, maar door een mindere zet in het eindspel, kon Frank zijn tegenstander vastzetten en won de partij.

Volgende week staan waarschijnlijk de halve finales om de BijHillen-cup op het programma. Hier moeten Theo Stoverinck en Erik ten Hagen gezien hun hogere rating het schijfvoordeel zien te behalen tegen Frank ten Hagen en Wim Sonderen.