Speciale damavond

De damclubavond van woensdag 5 april was een bijzondere, met: een nieuwe deelnemer voor de clubavond, de aanhouder die wordt beloond en 2 spannende 1/4e finale wedstrijden om de beker.

BijHillen-cup

Voor de beker stonden de 1e 2 knock-out wedstrijden op het programma. Deze zijn altijd speciaal, omdat hier geen remise mogelijk is. De speler met een hogere rating moet minimaal 1 schijf voor zien te eindigen om door te gaan.

Voor Jan Elgershuizen zag het er lang goed uit tegen Frank ten Hagen. Met een ingewikkelde symmetrische stand op het bord, zag het er zelfs uit dat Jan voordeliger uit zou komen. In de eindfase overzag Jan echter een kleine combinatie en gaf direct op.

Voor Thomas Esselink zag het er ook lang goed uit in zijn partij tegen Wim Sonderen. Thomas nam de nodige risico’s in de opening en zag dit ook beloond worden met een goede stand. In het lastige eindspel werden ook hier de rollen omgedraaid en plaatste Wim zich voor de halve finale. De 2 halve finalisten hadden zomaar anders kunnen zijn.

Onderlinge

Voor de onderlinge competitie stond Paul Hageman, ondanks enkele goede partijen, nog met lege handen, maar zag zijn inspanningen dit maal beloond worden. Na een goede partij, waar wellicht meer ingezeten heeft, nam Paul het remiseaanbod van Joop Messersmid met enig aarzeling aan.

Ratingcompetitie

Voor de clubavond heeft Robert Broekman (ook spelend voor DIOS –Achterhoek) zich als nieuwe deelnemer gemeld. Hij zal dit seizoen nog deelnemen aan de ratingcompetitie. Hier wist hij direct zijn 1e partij te winnen tegen Wim Klaassen na een vroege combinatie.

Theo Stoverinck merkte dat hij nog in de vakantiemodus zat en verloor logischerwijs van Erik ten Hagen.