Henk Sonderen 1 punt verwijderd van titelprolongatie

Op de damclubavond van woensdag 19 april wist Henk Sonderen zijn voorlaatste wedstrijd te winnen, waardoor hij in zijn laatste partij tegen directe concurrent Erik ten Hagen voldoende heeft aan een remise om de Winterswijkse damtitel te prolongeren, bij verlies wordt Erik voor de 10e keer clubkampioen.

Voor deze zege moest Henk wel lang geduldig spelen, maar uiteindelijk werd middels goed centrumspel de druk voor Zeeg Jongkoen te groot, waarna een nederlaag niet meer te voorkomen was.

Ratingcompetitie

De overige wedstrijden werden voor de ratingcompetitie gespeeld. Hier blijft nieuwkomer Robert Broekman ongeslagen. Al kwam hij dit maal wel goed weg dat koploper Thomas Esselink een kansrijk eindspel niet perfect uitspeelde. 

Paul Hageman zette zijn goede lijn voort en speelde keurig remise tegen Augustin Saouadogo.

Wim Sonderen en Jan Elgershuizen hielden de partij ook in evenwicht. Het had echter niet veel gescheeld of Wim was in een leuke tegencombinatie getrapt, zetcontrole redde hem echter.   

De partij tussen Theo Stoverinck en Frank ten Hagen ging op en neer. Door een blunder dwong Frank schijfwinst af, de overgebleven stand bood Theo echter mogelijkheden. Hij wist een schijf terug te veroveren en kwam positioneel gunstiger te staan. Frank had een remisevariant kunnen nemen, maar speelde anders en verloor uiteindelijk in een leuk eindspel op oppositie. 

Thomas blijft ruim koploper in de ratingcompetitie. Voor de tussenstand in de onderlinge competitie, zie: www.damclubwinterswijk.nl