Geen bekerverrassingen

Na de damclubavond van woensdag 12 april zijn er nog geen verrassingen geweest in de bekercompetitie van WDV.

BijHillen-cup

Wim Klaassen had voor een verrassing kunnen zorgen, bij winst in zijn laatste poulewedstrijd tegen Zeeg Jongkoen zou hij namelijk ten koste van Theo Stoverinck door gaan naar de kwartfinale. Wim kreeg echter een Coup Philippe tegen, ten kosten van 2 schijven, waardoor een verrassing uitbleef. Theo neemt het nu in de kwartfinale op tegen Henk Sonderen.

De kwartfinale wedstrijd tussen Erik ten Hagen en Augustin Saouadogo werd vroegtijdig beslist, nadat Erik middels een kleine combinatie 2 schijven voorkwam. Hij speelt nu in de halve finale tegen Wim Sonderen.

Onderlinge competitie

Voor de onderlinge maakte Theo Stoverinck een blunder tegen Joop Messersmid, waardoor Joop simpel 1 schijf veroverde middels een 1 om 2. De partij kantelde echter, nadat Joop in een lokzet trapte, waardoor Theo alsnog de volle buit pakte.

Mede dankzij een kettingstelling veroverde Jan Elgershuizen 1 schijf tegen Paul Hageman. Vanwege compensatie in de stand, was het nog geen uitgemaakte zaak. Jan wist echter beide punten te pakken.

Ratingcompetitie

Voor de ratingcompetitie hielden Robert Broekman en Erik Oonk de partij in evenwicht. In de partij tussen Henk Sonderen en Frank ten Hagen werd het op het einde toch nog even spannend, maar kon Henk het kleine voordeel niet omzetten in winst. Thomas Esselink blijft deze competitie leiden.

Voor de tussenstand in de onderlinge competitie, zie: www.damclubwinterswijk.nl