Bekeravontuur snel ten einde

In de 1/8e finale van de Jan van der Zwan cup, de Gelderse beker, ging WDV op bezoek bij het 2e team van Lunteren. Door een aantal afmeldingen een aantal vaste krachten werd gemist, en begon het 4-tal als lichte underdog.

 

Er werd volop weerstand geboden met spannende partijen tot gevolg. Frank ten Hagen wist een aanval op het bord te krijgen die goed leek, maar hem veel tijd kostte. In het middenspel raakte Frank verstrikt in een web van combinaties en verloor door een damcombinatie. Jan Elgerhuizen hield lang keurig gelijke tred met zijn tegenstander, maar kwam richting het einde ook onder druk te staan. Zijn vleugel werd buitenspel gezet waardoor Jan toch het onderspit moest delven. Erik ten Hagen deed hierna nog wel wat terug nadat hij in het middenspel langzaam de overhand kreeg. Door de tijdsdruk wist de tegenstander niet de beste verdediging te vinden en kreeg Erik een winnend eindspel. Bij winst zou er nog een barrage volgen, maar Gerard Korten moest zelf op zoek naar de remise. Nadat Gerarad net als de tegenstander een tweede dam haalde, was ondanks nog wat pogingen van de tegenstander, remise een feit.

 

Door de 5-3 nederlaag zit de Gelderse beker er na één wedstrijd al op voor WDV. Het seizoen zit er zo goed als op al volgt er in juni nog wel een toetje met de landelijke beker waarvoor WDV geplaatst is