WDV haalt uit bij competitieslot

Na een goede reeks werd de damcompetitie afgesloten met een wedstrijd bij de hekkensluiter, het 2e team van Wageningen. Voor WDV was het zaak om te winnen en daarmee de 4e plaats veilig te stellen.

Al snel kwam WDV op voorsprong. Na een onschuldige ruil sloeg de tegenstander van Frank ten Hagen naar het verkeerde veld, kwam twee schijven achter en gaf direct op. De overige partijen lieten daarna een stuk langer op zich wachten, maar WDV bleek hierin duidelijk de betere. Erik ten Hagen kreeg zijn tegenstander klem en met een kleine combinatie wist hij zijn partij te winnen. Theo Stoverinck kwam al eerder een schijf voor, maar moest de partij nog wel zorgvuldig uitspelen. De tegenstander wist nog wel tot een dam te komen, maar het overmacht aan schijven was voldoende voor Theo.

De mooiste overwinning was er voor Frits Zegelink. Hoewel de tegenstander stug verdedigde, wist Frits tot een voordelig eindspel te komen. Toen de tegenstander naar remise dacht af te wikkelen, had Frits nog een truc in petto en verraste de tegenstander met winst op oppositie. In het vervolg leek Wageningen dan toch nog op het scorebord te komen. Gerard Korten bood zelfs remise aan, maar dit werd door de tegenstander afgeslagen. Hierna bleek de stand voor Gerard beter dan aanvankelijk gedacht en wist Gerard het eindspel zorgvuldig te winnen. In de laatste partij was Henk Sonderen in de problemen gekomen. Zijn tegenstander raakte echter het spoor bijster waarna Henk ineens winstkansen zag en na nog een paar mindere zetten werd het eindspel zelfs overtuigend gewonnen.

Daarmee werd een sensationele 12-0 overwinning geboekt en is WDV met 11 punten uit 9 wedstrijden op de 4e plaats geëinidigd. Dit resultaat kan in de boeken als één van de beste seizoenen in de clubhistorie waarmee ook vertrouwen is getankt voor de aankomende bekerwedstrijden.