Kwartfinalisten dambeker, op 2 na, bekend

Aangezien de meeste wedstrijden voor de onderlinge al zijn gespeeld in combinatie met de aanwezigen, werd er op de damclubavond van woensdag 15 maart enkel gespeeld voor de beker- en ratingcompetitie.

BijHillen-cup

Theo Stoverinck wist zich nog niet te plaatsen voor de knock-outfase. Één punt was voldoende geweest, maar in het lastige middenspel kwam Erik ten Hagen steeds sterker te staan en dwong schijfwinst af, hierna werd het een overmachtseindspel. Theo heeft nog kans om door te gaan, maar is bij winst van Wim Klaassen tegen Zeeg uitgeschakeld.

Erik Oonk deed er tegen poulekoploper Wim Sonderen alles aan om zijn partij in winst om te zetten, hij maakte het Wim lastig, maar moest berusten in remise. Erik komt met het gelijke spel op de 2e plaats, maar weet al dat 1 van zijn 2 achtervolgers minimaal op gelijke hoogte komt en dat hij dan op basis van zijn hogere rating is uitgeschakeld. John van Laarhoven en Jan Elgershuizen gaan nu onderling uitmaken wie samen met Wim Sonderen naar de knock-outfase gaan. 

Bij de andere poules is de beslissing al gevallen. Frank, Thomas, Wim S., Erik t H., Henk en Augustin zijn al door.

Ratingcompetitie

Voor de ratingcompetitie ging de partij tussen koploper Thomas Esselink en Augustin Saouadogo lang gelijk op, maar strafte Thomas een foutje in de eindfase genadeloos af. Jan Elgershuizen kwam gunstiger te staan tegen Frank ten Hagen, maar dit bleek te weinig voordeel te zijn voor winst.

Volgende week weer een clubavond en op vrijdag het Gelders sneldamkampioenschap voor teams.