Koplopers kunnen onderling gaan uitmaken wie damkampioen wordt

Op de damclubavond van woensdag 8 maart wisten de koplopers weer te winnen. Opvallend waren de verschillende opsluitingen op de borden.

Paul Hageman kwam in de kettingstelling te staan en verloor daarna door een combinatie van Frank ten Hagen.

Wim Sonderen kwam in de hekstelling te staan tegen Erik ten Hagen en moest uiteindelijk schijfverlies toestaan door een kleine combinatie en verloor ook.

Henk Sonderen en Theo Stoverinck lieten zich beiden opsluiten. Henk wist deze opsluiting op te heffen middels een 4 om 4, waarna hij positioneel kansrijk kwam te staan. Hoewel er op het eind nog een remisevariant in heeft gezeten, bracht Henk dit de overwinning. Een knap resultaat, want dit is Theo zijn 1e nederlaag in 3 jaar!

Jan Elgershuizen kwam op zijn linkerzijde van het bord niet lekker uit tegen Thomas Esselink. Jan kon zich net niet bevrijden middels een bomzet en andere opties gingen ook net niet, waardoor Thomas Schijfwinst wist af te dwingen. Thomas wist dit foutloos uit te spelen naar winst.

John van Laarhoven en Augustin Saouadogo hielden de stand in evenwicht met een logische remise als resultaat.

Door hun zeges blijven Henk en Erik 1 verliespunt van elkaar en kunnen ze onderling gaan uitmaken wie er damkampioen van Winterswijk wordt. Wie wint is kampioen, bij een gelijk spel is dit afhankelijk wat het resultaat wordt tussen Henk en Zeeg. Voor de volledige stand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.